Galoppin Papier

Duurzaamheid

Een duurzame toekomst voor mens, milieu en maatschappij, daar werken we bij Galoppin Papier graag aan mee. Maatschappelijk verantwoord ondernemen maakt al jaren een belangrijk deel uit van onze bedrijfsvisie en is dan ook steevast de rode draad doorheen ons productieproces. 

Ontwerp

Het nastreven van een duurzaam model gaat al van start in onze prepress fase. Bij het ontwerpen van verpakkingen hechten we veel belang aan een zo groot mogelijke afvalreductie. Bij het productieprocess verwerken we grondstoffen tot afgewerkte producten met een minimum aan afval.

Lokale productie

Omdat lokaal produceren en duurzaam ondernemen hand in hand gaan, vindt de productie van onze verpakkingsmaterialen uitsluitend plaats in onze vestiging in Boortmeerbeek. Door te voorzien in een eigen lokale productie herleiden we binnen- en buitenlands transport tot een minimum en dragen we bij aan een duurzaam, milieubewust model.  

Bio-installatie

Voor de afbraak van de uitstoot van solventinkten maakt Galoppin Papier gebruik van een unieke biotrickling-installatie. Aangevoerde lucht vanuit de machines komt rechtstreeks terecht in een zuiveringssysteem waar micro-organismen zorgen voor de afbraak van de deeltjes. Op die manier vindt er geen naverbranding plaats en maken we gebruik van een milieuvriendelijke oplossing. Deze installatie is uniek in de sector.

Labels en certificaten

Galoppin Papier is zowel FSC- als PEFC-gecertificeerd. Beide labels bieden garantie op papierproducten die afkomstig zijn uit legaal en duurzaam beheerde bossen. Vraag naar onze FSC® / PEFC® gecertificeerde producten.

 

 {{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x